Laulunopetus

Kaikilla on lupa laulaa ja jokainen voi kehittää ääntänsä. Olet tervetullut lähtötasostasi riippumatta. Mitään ei tarvitse osata etukäteen.

Opetustapani

Laulunopetukseni lähtökohtana on terve äänenkäyttö kaikissa musiikkityyleissä. Laulutyylit ovat minulle tasa-arvoisia. Opetuksessani etenemme aina sinun tahdissasi kohti omia tavoitteitasi. En edusta mitään metodia vaan seuraan laajasti laulunopetuksen uusia tuulia. Pyrin löytämään jokaiselle oppilaalle tehokkaita työkaluja, joita on mahdollista käyttää mahdollisimman nopeasti ilman opettajaa.

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus. Äänentuottoon voivat siis vaikuttaa esimerkiksi vanhat opitut toimintatavat, ajattelumallit, toiveet, pelot tai uskomukset. Laulutunneilla pyritään tunnistamaan ja purkamaan hyödyttömiä tapoja. Tämän jälkeen opetellaan hyödyllisempiä tapoja vanhojen tilalle. Tässä voidaan käyttää apuna tietoisuustaitoja. Lue lisää tietoisuustaidoista.

Mitä laulutunneilla tapahtuu?

Äänentuotto on lihastyötä. Laulutunneilla käydään läpi äänenkäytön anatomiaa ja fysiologiaa teoriassa. Tämän jälkeen opittu siirretään käytäntöön harjoitusten avulla. Näin opitaan hallitsemaan äänentuottoelimistön osia erikseen ja yhdessä. Lopulta opittuja asioita harjoitellaan siirtämään lauluihin. Laulusaundia voidaan perusasioiden oppimisen jälkeen viedä eri suuntiin musiikkityylistä riippuen.

Lue, miten ihmisääni syntyy.
Lue hengittämisestä.
Lue harjoittelemisesta.

Laulutekniikka on aina väline helpompaan musiikin tekemiseen eli seuraava vaihe oppimisessa on laulujen harjoittelu. Osa-alueita ovat esimerkiksi melodia, rytmiikka, teksti, tyylimukaisuus, laulujen taustoitus sekä laulujen tulkinta.

Tärkeä osa-alue on myös esiintymistilanteiden harjoittelu. Voimme harjoitella tulkinnan lisäksi esimerkiksi yleisön kohtaamista, mikrofonitekniikkaa tai esiintymisjännityksen purkamista.

Rautainen laulutekniikka vaatii pitkäjännitteistä ja säännöllistä harjoittelua. Suosittelen laulutunnilla käymistä kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Kuitenkin jokaisesta tunnista on hyötyä. Olet siis tervetullut vaikka vain yhdelle tunnille.

Tunnille valmistautuminen

Tunnille on hyvä ottaa mukaan juomapullo sekä nuotti tai sointulappu (soinnut ja sanat) laulusta, jota haluat harjoitella. Otathan nuotista kopion myös opettajalle. Suosittelen kaikille oppilailleni laulupäiväkirjan pitämistä. Lue lisää aiheesta.

Toivon, että tunnille tullessa vältät voimakkaiden hajusteiden käyttöä.

Tulethan tunnille vain terveenä, jotta minä sekä muut laulajat pysymme terveinä.

Opetustilani ja lukujärjestykseni

Opetushuoneeni sijaitsee Fat Sound Factoryn tiloissa Helsingin Pitäjänmäellä osoitteessa Valimotie 4.

Opetan seuraavina aikoina:
ma klo 14-19
ti klo 14-19
ke 10-15

Jos et pääse lähiopetukseen Pitäjänmäelle, kysy lisää verkko-opetuksesta.

Verkko-ohjauksen ohjeet

Hinnasto

Hinnasto 1.8.2022 alkaen (sis alv 24%):

1 x 45min = 65e, voimassa 1kk ostopäivästä
2 x 45min = 125e, voimassa 2kk ostopäivästä
4 x 45min = 250e, voimassa 4kk ostopäivästä

1 x 60min = 80e, voimassa 1kk ostopäivästä
1 x 75min = 95e, voimassa 1kk ostopäivästä

Maksu- ja sopimusehdot

Rekisteriseloste

Kysy lisää laulutunneista

Lähetä sähköpostia ja kerron mielelläni lisää: anna(at)annailveskoski.com

Oppilaspaikat ovat tällä hetkellä täynnä. Voit kysyä vapautuvia aikoja.

Tilaa Annan uutiskirje!

Saat kerran kuukaudessa tietoa ohjauksestani, kursseistani ja uusinta tietoa hengityksestä ja laulamisesta.